Kemudahan Wifi Selangor – Anda Patut Tahu

kemudahan wifi selangor

Share This Post

Kemudahan Wifi Selangor

Sejak tahun 2010, kerajaan negeri Selangor telah menyediakan kemudahan access Internet percuma.

Saya baru je check senarai tempat kemudahan access ini. Lebih daripada 2981 lokasi yang mendapat kemudahan ini.

Internet memang menjadi satu keperluan zaman sekarang apabila mobile telephone menjadi keperluan dalam hidup sekarang. Saya sangat berterima kasih dengan kerajaan negeri Selangor atas kebaikan ini.

Ibu bapa harus sedar kemudahan Internet ini juga menjadi satu platform pembelajaran anak-anak. Boleh dikatakan keseluruhan pelajar zaman sekarang miliki telefon. Jika 5 tahun lalu, masih lagi boleh dikira dengan jari tetapi tahun 2018 rata-rata ada telefon bimbit.

Ingat lagi ketika tahun 2004 zaman saya belajar. Saat itu Nokia masih lagi Raja Mobile di dunia. Miliki telefon pada tahun itu saya nisbahkan 1:10. Zaman sekarang dikatakan secara puratanya seorang individu ada dua telefon iaitu 2:1

Kesan Internet Pada Pendidikan (Kemudahan Wifi Selangor)

Alam persekolah menjadi semakin mudah namun pelajar kini terdedah kepada maklumat yang salah. Ini cabaran kepada pelajar. Dulunya kita sering dapatkan maklumat pada saluran yang betul, namun dalam tempoh 3 tahun kebelakangan ini terlalu banyak info pendidikan di Google sangat mengelirukan.

Apa akan jadi sekiranya pelajar 100% percaya dengan info yang salah? Tahun lepas sebagai contoh, Muszamir iaitu salah seorang calon SPM kata nota dan target soalan banyak tak tepat. Perkongsian itu dia dapat dalam group Whatsapp. Kesian kan? 2 tahun belajar sungguh-sungguh. Dia memang sangat kecewa.

Ibu bapa yang sangat dihormati.

Nasihat saya, berikan anak info yang tepat. Biar usaha anak berbaloi.

Jika ibu bapa modal tak besar untuk hantar anak ke pusat tuisyen atau service private tutor, saya rekemen ibu bapa dapatkan rujukan terbaik daripada Sasbadi.

Sasbadi merupakan Raja Penerbitan Pendidikan di Malaysia yang telah wujud 33 tahun. Ini panel pendidikan negara kita.

Dapatkan daripada ejen yang sah.

Terus ke website ini: www.otaibisnes.my

Semoga pendidikan anak tuan puan semakin cemerlang!

Bro Rozek

More To Explore

Uncategorized

Apa Itu Sellercraft

Apa Itu Sellercraft? Sellercraft merupakan PLATFROM yang menyediakan kemudahan mengendalikan akaun eCommerce anda. Antara eCommerce yang boleh dihubungkan adalah Shopee, Lazada, TikTok Shop dan Shopify.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

coach ruzaini